Nyheter

Överläkare Anna Sjögren

Anna är specialistläkare inom öron-näsa-hals, huvud-halskirurgi och arbetar som överläkare vid ÖNH-kliniken på Centralsjukhuset i Karlstad.

Anna har mer än 10 års erfarenhet av injektionsbehandlingar med botox och fillers.

Anna kommer att erbjuda olika typer av injektionsbehandlingar hos oss och kommer även erbjuda konsultation inför ögonlocksoperation.

Anna studerade till läkare vid Lunds universitetssjukhus 94-00 och blev specialistläkare inom Öron-näsa-hals, huvud-halskirurgi -08. För närvarande arbetar Anna som överläkare vid ÖNH-kliniken på Centralsjukhuset i Karlstad, utöver att hon sedan -11 är VD för Ansiktskirurgi i Värmland AB. Under specialistutbildningen tjänstgjorde hon såväl på Plastikkirurgiska kliniken i Uppsala, som på Öron-näsa-halskliniken i Lund och Örebro samt på Plastikkirurgiska kliniken i Glasgow, Skottland, som fellow hos dr David Soutar.

På ÖNH-kliniken på Centralsjukhuset i Karlstad är Anna den överläkare som ansvarar för botoxbehandlingarna av diagnoser inom huvud-halsområdet. Anna driver utvecklingen av rekonstruktiv kirurgi för ansiktsfrakturer inkl frakturer i ögonhålan. Hon är utöver det en av två kirurger som är specialiserade för operationer av näsan och näsans  bihålor.

The European Academy of Facial Plastic SurgeryAnna är medlem i Sveriges Läkarförbund, Föreningen för ÖNH-specialister i Sverige samt verkar som sekreterare för den svenska delen av föreningen European Academy of Facial Plastic Surgery, (EAFPS). Läs mer på: www.eafps.org

Kunskaper och kirurgiska färdigheter uppdateras fortlöpande och nedan följer
ett axplock av de kurser och studiebesök som Anna genomfört de senaste åren:

2012:
Int. Course on Reconstructive and Aesthetic Surgery of the Nose and Face, Nijmegen
Observership hos Dr Mangat, Cincinnati, USA

2013:
12th International Erlangen Course in Facial Plastic Surgery,Erlangen
AOCMF Principles in Craniomaxillofacial Fracture Management, Davos
36th Annual Congress of the European Academy of Facial Plastic Surgery, Oslo

2014:
4th Advanced Facial Aesthetic Surgery Course, Nottingham
37th Annual Conference of the European Academy of Facial Plastic Surgery, Palma

2015:
Observership Professor Alexander Schramm, Maxillo-facialkirurg, Bundeswehrkrankenhaus, Ulm, Tyskland
32nd Dallas Rhinoplasty Symposium, Dallas, USA
Observership dr Naresh Joshi, Oculoplastic surgeon, Chelsea & Westminster hospital samt Cromwell hospital, London
38th Annual Conference of the European Academy of Facial Plastic Surgery, Cannes

2016
The 7th Regensburg Course: “Finesse in Facial Plastic Surgery”, Tyskland
Moderator vid “26th congress of the European Rhinologic Society”, Stockholm
39th Annual Conference of the European Academy of Facial Plastic Surgery, London

2017:
Second International Course on Facial Fracture Surgery, Sparsör, Sverige

Esse Probiotic Skincare Ampullbehandling

Tänk dig en ansiktsbehandling som ger EXTREMT högt resultat utan att använda nålar! Tänk dig en ansiktsbehandling som bjuder på en otroligt skön upplevelse samtidigt som huden får en strålande lyster!

Nu finns den hos oss! Esse Probiotic Skincare Ampullbehandling.

Fem olika högeffektiva ampuller med som är proppade med probiotika och prebiotika som tillsammans med andra ingredienser skapar magi för huden.

*Hyaluronicampull – Innehåller hög koncentration av hyaluronsyra (fukt). Hyaluronsyran är lågmolekylär för att den ska återfukta huden på djupet.

*Hydroboostampull – En idealisk boost för alla hudtyper, särskilt vid övergången mellan årstiderna. Hydroboost återfuktar, lugnar och balanserar huden med probiotika, hyaluronsyra och antioxidanter.

*Brightampull – Jämnar ut hudtonen/pigmenteringar

*Calrifyingampull – Innehåller en kombination av aktiva ämnen som reducerar talgöverskott, behandlar utbrott av acne, minskar rodnad och inflammationer.

Intensityampull – Innehåller bland annat Parakrasse, som är naturens eget botox. Denna ampull ger en snabb och effektiv reducering av rynkor. Ger ett synbart resultat på linjer efter bara en behandling!

 

                                                      

Rengöring

En bra rengöring är A & O i din hudvårdsrutin. Den ska rengöra bra utan att torka ut huden. Så vanlig tvål är ett ”BIG NO”! En rengöring används morgon och kväll. Under dagen fastnar smuts, bakterier och annat på huden och kanske har du även använt make up och allt detta vill man ju inte ha kvar till natten när huden ska återhämta sig. Men på morgonen, behövs huden rengöras då? Då har man väl inte ”smutsat ner sig”? Nej det har man ju inte, men på natten rensas huden på slaggprodukter som man bör tvätta bort på morgonen.

Ansiktsvatten används efter rengöring, morgon och kväll, för att återställa hudens pH-värde och gör huden mer mottaglig för kommande produkter. Vissa rengöringar är redan pH-neutraliserade och då behövs inget ansiktsvatten.

 

                                                       

 

Esse Probiotic Skincare

Esse betyder ”att vara” på latin. 2002 etablerade sig Esse inom den ekologiska hudvården.

2009 började företaget ändra inriktning i samband med att de upptäckter som gjordes inom ”The Human Microbiome Project” ledde till en helt ny syn på konventionell hudvård.

Esse betraktar nu huden som en miljö av mänskliga och bakteriella celler och utgår från detta vid formuleringen av alla sina produkter.

Företaget forskar aktivt i hur nya probiotiska bakterier kan bidra till att dämpa åldrandet och optimera hudens häls

                                                             

 

De flesta människor associerar probiotika (goda mikrober) med en hälsosam tarmfunktion.

Man har nu kommit fram till att även optimal hud är beroende av probiotikan som lever i och på huden.

Dina mikrober tränger djupt ner i hudlagret och samarbetar med dina celler för att åstadkomma den komplexa kemi som gör din hud frisk.

Utan dessa mikrober klarar inte huden av att utföra dess mest grundläggande funktioner, vilket för med sig att åldrandet av huden påskyndas.

 

Esse™ produkter bidrar till att ge godartade mikrober de bästa möjliga förutsättningarna att leva och utvecklas på din hud.

De använder sig av prebiotika för att ge näring åt utvalda godartade mikrober och har tillfört levande proibiotiska mikrober i två av Esses serum.

De levande mikroberna stärker huden och förbättrar dess mikrobiom. Probiotiska mikrober formar en barriär på hudens yta, som en naturlig rustning.