Borttagning av oönskad hårväxt

Release Peeling

Release peeling är en av behandlingarna från det danska företaget  Susanne Melchiorsen. Deras hudvårdsserie är känd för sina effektiva behandlingar och produkter och de anses vara bland de renaste i världen. En miljömedveten serie med fokus på resultat!

Release peeling är effektiv för att minska fina linjer, stora porer, pigmenteringar och torr hud. Det är en basisk peeling som effektivt tar bort döda hudceller.  Peelingen verkar allt mellan 30 sek – 10 min.  Huden får  lättare att ta upp näringsämnen och upplevs friskare och fräschare med en finare lyster.

Release peeling tillgodoser många olika behandlingsområden på en och samma gång. Release peeling är effektiv på bl.a:

  • Rynkor och linjer
  • Ärrvävnad
  • Oren hud och stora porer
  • Pigmentförändringar
  • Torr hud
  • Borttagning av oönskad hårväxt (vellushår)

 

Hårborttagning:

Release peeling tar också bort vellushår (fjunhår) utan att stimulera hårväxten.  För att få del av alla fördelar med Release peeling rekommenderar vi alltid att man gör behandlingen för hela ansiktet, men vill man bara behandla exvis en fjunig överläpp och haka kan endast det partiet väljas. Release peeling fungerar så att den går in och löser upp keratin, det som håret är uppbyggt av. Peelingen jobbar både direkt på håret samt i hårsäcken. Detta stimulerar inte tillväxten. Det är olika hur snabbt håren växer tillbaka. Detta grundar sig på olika faktorer; ålder, tidigare behandlingar, ärftlighet, hårväxt och hårtyp, hormonrubbningar mm.  Detta gör att det är svårt att säga hur många behandlingar som kommer krävas. Det som är viktigt att veta är dock att det blir inte mer hår. Första gången man gör behandlingen rekommenderas en kur på  två behandlingar med sju dagars  mellanrum och därefter anpassas behandlingsintervallen baserat på din hårväxt.  Det krävs även att man köper en specifik efterbehandlingskräm, Rose Defence, med sig hem vid första behandlingstillfället.  För ett effektivare resultat behandlar man hemma med Hair reducer serum 2 ggr/dag i 10 dagar efter behandlingen. Denna produkt går ner i hårsäcken och bromsar tillväxten och på längre sikt kommer inte håren tillbaka.

Hela ansiktet 995:-

Överläpp och haka 795 :-

 

 

 

Epilering
Epilering är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät som till exempel ansikte, haka, hals, överläpp och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.

Epilering är en behandling som är mycket effektiv. Det är dessutom den enda metoden som tar bort alla typer av hår permanent (notera att hårborttagning med IPL och laser inte är effektivt på alla hårtyper). Det användas framförallt på  tjocka hårstrån, oberoende hårfärg eller hudtyp.

Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör och ramlar av varierar väldigt mycket på olika områden på kroppen. Håret på huvudet kan exempelvis växa i upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransar har en cykel som enbart sträcker sig över några veckor.

När håret är i sitt ”växande stadium” (anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermiapparat, förs ner i hårsäcken och en liten urladdning av energi frigörs vid basen. Värmen som uppstår vid basen av håret dödar hårsäcken, vilket förhindrar den från att kunna producera mer hår i framtiden.

Alla hårstrån befinner sig förstås inte i den ”växande fasen” vid tidpunkten för behandling. Vissa hårstrån kommer sannolikt att befinna sig ”övergångsstadium” (katagen fas) eller ”vilande stadium (telogen fas). Därför måste behandling upprepas vid flera tillfällen för att varje hårstrå ska kunna behandlas när det befinner sig i rätt fas.

ORSAKER TILL ÖKAD HÅRTILLVÄXT
Orsakerna till ökad hårväxt är många. Vanligt är att det finns en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan få allvarliga konsekvenser för den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.

BIVERKNINGAR
Epilering kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen.
Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy. Med en auktoriserad hudterapeut som är  erfaren behandlare är riskerna minimala.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?
Den upplevda smärtan varierar självklart mellan olika individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden som till exempel överläppen upplevs ofta som smärtsamma.

Epilering från 450:-


Vaxning

Hela ben 695:-

Halva ben 525:-

Bikini 350:-

Ögonbrynsvax 330:-

Hel rygg 650:-

Armar 425:-

Axiller 350:-